menu

RECENTE POSTS

Lees meer..

Waarom een Fotoshoot kost wat hij kost

Fotostudio22-zwangerschap-fotoshoot-arnhem-nijmegen-beuningen-oss

Misschien had je gehoopt dat een fotoshoot maar een paar tientjes zou kosten, een fotoshoot bij professionals kom je vaak uit op een wat hogere investering. Het klopt dat je bij een amateur/hobby fotograaf voor weinig of niets terecht kunt, maar juist hierdoor wordt de markt van de fotografen wel verpest, want hun maken de professionele fotograaf ‘’duur’’. En wat is ‘’duur’’? Investeren in prachtige herinneringen zijn van onschatbare waarde!

Veel mensen denken ook te betalen voor een uurtje foto’s maken, maar hebben geen idee wat er nog meer bij komt kijken, en waar wij de prijs op baseren. Hieronder kunnen wij je wat meer inzicht geven:

  1. Als professioneel fotograaf heb je ook een professionele uitrusting. We hebben niet alleen de kennis en ervaring nodig maar ook de juiste apparatuur. Denk aan professionele flitsers, lenzen en meerdere camera’s. Voor onze camera’s en lenzen kom je al snel uit op een bedrag van 12.700 euro. En voor de studio lampen op 5000 euro, en dit verschil zie je ook duidelijk in de foto’s terug.
  2. Computer & software: Na de fotoshoot worden alle foto’s met zorg uitgezocht en bewerkt met progamma’s zoals Lightroom en Photoshop. Het nabewerken kost veel tijd en vereist technische kennis en ervaring. Onze computer is uitermate geschikt voor fotobewerking, en de monitoren zijn allemaal gekalibreerd om juiste kleuren te garanderen, ook dit alles is een flinke kostenpost + extra werkuren waar klanten niet altijd bij stilstaan.
  3. Huren winkel/studioruimte: Voor een professionele uitstraling en een totaal aanbod te creëren hebben wij gekozen voor een winkel inclusief studio ruimte. Het is een prettige manier van werken en mensen voelen zich vertrouwd met een fysieke winkel in een centrum. Een professioneel fotograaf is niet iemand die alleen mooie foto’s schiet maar is ook een full-time ondernemer, wij hebben dan ook gekozen voor een
    fotostudio + winkel die 5 dagen per week geopend is, zo kunnen wij naast de fotoshoots veel meer realiseren en betekenen voor onze klanten.
  4. Back-ups: Je zult er misschien niet 1,2,3 aan denken, maar een goed back-up systeem is ontzettend belangrijk. Na een fotoshoot bewaren wij de gemaakte foto’s op onze computer + een externe harde schijf. We bewaren alle foto’s minimaal 2 jaar (vaak veel langer). Na het leveren van de bestanden aan een klant ligt er geen verantwoordelijkheid voor het bewaren meer bij ons. Toch vinden wij het een grote service om ze nog wel enige tijd te bewaren. Stel je computer zou crashen en je zou alles kwijtraken inclusief je kostbare foto’s, hoe fijn is het dan in dat geval dat de fotograaf de foto’s nog zou hebben!
  5. En last but not least, de Belasting die je nog moet afdragen…

Naast deze zakelijke aspecten, kun je er bij ons van uitgaan dat wij altijd met veel enthousiasme en gedrevenheid te werk gaan.
Met veel liefde leggen wij al jullie prachtige herinneringen vast en dragen wij zorg aan een fijne beleving!

Tot slot: Een bedrijf kost veel tijd en geld, om een bedrijf te runnen moet er natuurlijk ook verdient worden, en dit doen we doormiddel van onze diensten en producten. Dus als je een prachtige herinnering wil laten vastleggen door een professional staat hier een tarief tegenover. Het tarief voor een fotoshoot mag iedereen natuurlijk zelf bepalen. Wij hopen dat jullie hiermee inzicht hebben gekregen waarom een fotoshoot bij ons kost wat het kost ;-)!

Winkel:024-6630162
Mob:06-21664455
E-mail: info@fotostudio22.nl
KvK: 7001162

Algemene voorwaarden
Privacy verklaring
© 2007-2024

Volg jij ons al op facebook?

Photobooth huren