menu

RECENTE POSTS

Lees meer..

6 tips voor een stressvrije kinder fotoshoot

Tips voor een stressvrije fotoshoot met kinderen

Heb je binnenkort een fotoshoot gepland bij ons of ben je van plan dit te gaan doen? Hieronder vind je 6 tips voor een stressvrije fotoshoot met kinderen.
Veel ouders denken dat het maken van foto’s heel stressvol is, werken de kinderen wel mee? Hoe moeten ze gaan staan/zitten? Krijg ik ze aan het lachen? Er is geen reden om je hier erg druk om te maken. Wel is het verstandig om je kinderen (en jezelf) goed voor te bereiden op een fotoshoot, zodat het voor iedereen een leuke ervaring is!

1. Kies het juiste moment
Denk goed na over welk tijdstip voor de kinderen het prettigste is. Probeer de sessie niet in te plannen op een tijdstip waarop je kind normaal gesproken slaapt, eet of net voor bedtijd. Vaak zijn kinderen dan minder gemotiveerd en levert dat alleen maar frustratie op bij de ouders.

2. Zorg dat iedereen goed gegeten heeft
Blij kijken als je honger hebt kan namelijk best lastig zijn 😉

3. Bereid je kinderen voor
Laat je kinderen ruim van te voren weten dat ze binnenkort een fotoshoot hebben, maar maak er ook niet een te groot ding van. Laat het bijvoorbeeld een week voor de sessie 1 of 2 keer vallen. Bespreek het nog een keer op de dag van de fotoshoot. Het is dan vooral belangrijk dat het heel leuk gaat worden, je mag best laten weten wat je van ze verwacht, maar bovenal is het een uitstapje voor het hele gezin!

4. Neem de tijd om jullie klaar te maken
Zoek de kleding ruim op tijd uit en leg dit klaar. De kinderen mogen zich ook altijd in de studio omkleden, zodat de kleertjes nog schoon blijven. Ook ontzettend belangrijk, geen stress! Probeer niet te haasten voor vertrek, kinderen voelen de stress en dat komt vaak de fotoshoot niet ten goede.

5. Beloof geen snoep of iets lekkers
Wij komen het vaak tegen (ook ik heb me er wel eens schuldig aan gemaakt…) Door je kinderen iets te beloven als ze hun best doen voer je juist de druk voor ze op. Bovendien houden sommige kinderen die ene belofte de hele sessie in hun hoofd.Het is overigens niet verkeerd om iets kleins te eten of drinken mee te nemen, als het even niet meer gaat kan het fijn zijn even wat te drinken of eten.

6. Poseren en lachen
Vaak als je tegen kinderen zegt dat ze iets moeten kan dit het tegendeel veroorzaken. Wij proberen altijd op spelenderwijs de kinderen te laten ontspannen. Sommige kinderen moeten iets langer wennen aan de situatie dan andere, dit is helemaal niet erg, we nemen de tijd! Probeer de sessie aan ons over te laten, dat wil niet zeggen dat ik hulp van jullie niet nodig heb, jullie halen immers het beste van je eigen kinderen naar boven. Maar laat je vooral leiden door ons.


Je wilt dolgraag die ene mooie foto van je kinderen, maar laat het stressen hierover links liggen, geniet van het moment!
Wij willen jullie en de kinderen op de foto zetten zoals jullie echt zijn, vertrouw erop!

Tot snel!

Winkel:024-6630162
Mob:06-21664455
E-mail: info@fotostudio22.nl
KvK: 7001162

Algemene voorwaarden
Privacy verklaring
© 2007-2024

Volg jij ons al op facebook?

Photobooth huren